Anunturi

Azon gyerekek esetén, akik a 6 évet betöltik augusztus 31-ig, beiratkozás előtt nem szükséges semmilyen lépést tennie a szülőnek. Ez esetben saját döntése, hogy beiratja gyermekét, vagy sem. Ajánljuk, hogy ezt a döntést hozzák meg az óvónővel közös megbeszélés alapján.

Ha a gyerek a 6 évet szeptember 1. és december 31. között tölti be, akkor is két eset van:
I. A gyerek járt óvodába itthon Romániában. Ez esetben az óvodához kell leadni kérést a szülőnek, hogy iskolai beiratkozáshoz kérnek ajánlást. Ezen kérésre az óvoda válaszol és ez alapján iratható be (vagy sem) a gyerek iskolába.
II. A gyerek nem járt óvodába, vagy külföldről költöznek haza. Ilyen esetben a megyei CJRAE-hoz kell fordulni kéréssel és pszichológusi felmérés alapján lehet ajánlást kapni az iskolába való beiratkozáshoz.

A beiratkozás fontosabb lépései:
a.) március 30: az iskolák beiratkozási körzetének publikálása
b.) április 3.: a CJRAE-hoz benyújtandó kérés típusnyomtatványának publikálása
c.) április 4.: az iskola sajátos kritériumainak publikálása
d.) április 5-26.: azon gyerekek felmérése, akik a 6 évet szeptember 1. és december 31. között töltik be a fentiekben leírt két eset szerint
e.) 
május 3-18.: a beiratkozás első köre, amelyben a szülő a szükséges iratokat le kell adja a kiválasztott tanintézményben. Ebben a körben, ha a kiválasztott tanintézmény nem a szülő lakcíme szerinti körzetű iskola, akkor második opcióként meg lehet jelölni a körzeti iskolát is. Ezt az opciót feltétlenül ajánljuk ezen esetekben.
f.) május 31.: az első beiratkozási kör eredményhirdetése
g.) 
június 6-12.: a második beiratkozási kör azon diákok számára, akiket nem vettek fel az első körben, vagy nem iratkoztak be az első körben. Itt három tanintézményt lehet megjelölni azok közül, amelyekben még maradt szabad hely prioritási sorrendben.
h.) 
június 15.: a beiratkozás második körének eredményhirdetése.

Beiratkozás : 2023. május 3. és 18. között, munkanapokon, az iskola titkárságán.

Beiratkozáshoz szükséges iratok: keresztlevél-másolat, szülő(k) személyi igazolványának másolata, kérvény formanyomtatvány szerint, jogosultság esetén a kritériumokat igazoló dokumentum;

IGAZGATÓ

KATONA EMESE